Yaz Dönemi Zorunlu Meslek Stajları Hakkında

Üniversitemizin Covid-19 salgını nedeniyle 14/05/2020 tarihli 522 sayılı senato kararına istinaden 2019-2020 Eğitim öğretim yılı zorunlu meslek stajı uygulaması aşağıdaki verilenler göre yapılacaktır.
 
1.Zorunlu meslek stajlarını mevcut staj ilkelerine göre, öğrencilerin kendi buldukları kurumda yüz yüze yapmak isteyen öğrencilerimiz yasal sorumluluklar kendilerinde olmak kaydıyla 30 iş günlük meslek stajlarını 15 gün , 60 işgünü meslek stajı olan öğrencilerimizde 30 iş günü olarak yapabilirler.
 
2.Meslek stajlarını yüz yüze yapmak isteyen öğrencilerimiz aşağıdaki evrakları doldurup en geç 22 Haziran 2020 mesai bitimine  kadar kayıtlı oldukları programdaki akademik danışmanlarına  elektronik posta yoluyla yada posta yoluyla okulumuza gönderebilirler. (Kargo veya postadaki gecikme ve kayıplar öğrenci sorumluğundadır.)
  1. Meslek staj dilekçesi (zorunlu meslek stajı yüz yüze dilekçe )
  2. Staj kabul belgesi akseptans
  3. Sosyal güvenlik belgesini  e devletten dökümünü alabilirler.
Staj Defteri Örneği için Aşağıdaki Başlıklara Tıklayabilirsiniz. 
1.Kapak
2. İşyeri Staj Değerlendirme Formu  (Kaşelenip, İşyeri/Birim amiri tarafından doldurulup imzalanacaktır)
3.Yapılan Pratik (Hangi birimde, kaç gün çalıştığınız hakkında aynı birimde çalıştıysanız tek bir formda doldurabilirsiniz. Kaşelenip, İşyeri/Birim amiri tarafından doldurulup imzalanacaktır.)
4. Haftalık İş Dökümü   
5.Günlük İş Dökümü 
6. Devam Takip Çizelgesi
  (Kaşelenip, İşyeri/Birim amiri tarafından doldurulup imzalanacaktır.)

Yüz yüze yapacakları zorunlu meslek stajları  staj komisyonunca kabul edilen öğrencilerimiz stajlarını  aşağıdaki tarihler arasında yapabilirler ; 

15 İŞ GÜNÜ STAJ YAPACAKLAR
06 Temmuz başlangıç -22 Temmuz bitiş ( Haftanın 6 işgünü çalışan işyerleri için)
06 Temmuz başlangıç -24 Temmuz bitiş ( Haftanın 5 İş günü çalışan işyerleri için)
 
30 İŞ GÜNÜ STAJ YAPACAKLAR
06 Temmuz başlangıç - 13 Ağustos bitiş ( Haftanın 6 İş günü çalışan işyerleri için)
06 Temmuz başlangıç - 19 Ağustos bitiş ( Haftanın 5 İş günü çalışan işyerleri için)

3.Yüz yüze yapılarak biten meslek stajları ile ilgili doldurulan staj defterleri  işyeri tarafından onaylı ve ıslak imzalı olacak şekilde taratılarak en geç 24 Ağustos 2020 mesai bitimine kadar akademik danışmanlara elektronik posta yoluyla yada okula kargo yada posta yoluyla gönderilecektir ( Kargo veya postadaki gecikme ve kayıplar öğrenci sorumluğundadır.)    

4. Zorunlu meslek stajlarını uzaktan öğretim yoluyla yapmak isteyen öğrencilerimiz bunu belirten bölüm başkanlıklarına yazacakları  ıslak imzalı dilekçeyi  (Zorunlu Meslek Stajı Ödev Dilekçesi) 01 Temmuz 2020 mesai bitimine kadar akademik danışmanlarına elektronik posta yoluyla göndermeleri  halinde : 
  1. En geç 10 Temmuz 2020 tarihinde meslek stajı yerine  yapılacak çalışmalar ders yönetim sistemine (DYS) ilgili Program başkanları tarafından sisteme yüklenecektir
  2. Zorunlu meslek stajı yerine yapılan çalışmalar öğrenciler tarafından en geç 21 Ağustos 2020 günü saat 24:00 kadar DYS sistemine yüklenecektir
  3. Öğrenci tarafından yüklenen  çalışmalar staj komisyon ve kurulu tarafından en geç 10 Eylül 2020 günü saat 24:00 kadar değerlendirilip staj başarı durumu ilan edilecektir.
 
 

Son Güncelleme Tarihi : 17.03.2021 10:47 Okunma Sayısı : 2599

Son Duyurular